האם אפשר לרחוץ ידיים מתחת לברז לפני אכילת לחם אין אין ברשותי נטלה?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/10/22 23:48 ד בחשון התשפג

שאלה

שלום רב,

אני לומד בבית ספר חילוני ולפני שאני אוכל לחם בהפסקת האוכל אני צריך לנטול ידיים כמובן, אבל בבית הספר אין נטלה איפה ששותפים ידים. האם אני יכול לשתוף ידיים מתחת לברז במקום לנטול ידיים ואז לאכול את הלחם?

ברצוני לציין שיהיה לי מאוד בעייתי להביא נטלה לבית ספר או ספל כי פשוט יקחו את זה כל פעם, ולהביא כל יום נטלה ולהחזיר הביתה יתפוס המון מקום בתיק.

תודה

תשובה

שלום וברכה,

כאשר אין לך ברירה, אתה יכול בדיעבד ליטול את ידיך תחת הברז.

ישנן עוד שתי דרכים לנטילת הידיים במציאות שלך, בכוס חד פעמי, או ע"י בקבוק .

יישר כח

ובשורות טובות