מותר להגיד חלקים מהתפילה של שחרית ברכבת לעבודה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/08/22 02:13 ד באלול התשפב

שאלה

היי, אני כל יום נוסע באיזור החצי שעה ברכבת לעבודה, האם מותר להגיד חלקים מהתפילה של שחרית בשביל לחסוך זמן בעבודה ?

לדוגמה לקרוא עד תפילת שמע ואז מתפילת שמע להניח תפילין ולסיים את התפילה

תשובה

שלום לך

השאלה אתה שואל היא שאלה מעולה שנוגעת לא רק בשאלה הפרקטית אלא בצד מהותי יותר – איך לא מוותרים על עבודת ה' בתוך המציאות? איך מצליחים שהדברים יתבטאו ויתממשו על הצד הטוב ביותר?

השאלה הזו היא גדולה יותר מאשר השאלה ששאלת, ומתוך כך גם בתשובה שנכתוב, אך בהחלט אפשר להעמיק בה בתשובה נפרדת.

מה עושים לגבי התפילה?

הפתרון המוצע

הפתרון שהצעת בה אתה מתפלל חלק מהתפילה בדרך ולאחר מכן להתפלל עם תפילין הוא פיתרון, אם כי הייתי מחלק בין פסוקי דזמרה לבין וברכות שמע, ולא עוצר בקריאת שמע, אלא לפניה – בברכת יוצר אור.

אבל זה פיתרון אישי, מקומי שאולי גם יכול להתמסמס עם הזמן.

לכן, אני רוצה לעבור לפיתרון אחר – אם אפשר

לוקחים אחריות

יש לא מעט קווי רכבת שמקיימים מנין ברכבת עצמו, לרוב בקרון האחרון, כולל ספר תורה בימים הרלוונטיים.

אני יודע שזה קיים בקו מבית שמש ובקו מירושלים ושמעתי שיש את זה גם בעוד קווים.

אולי רלוונטי ליזום משהו כזה.

אמנם לוקח זמן עד שזה קורה ובהתחלה צריך להגיע יותר מוקדם לרכבת בשביל למצוא את האנשים, אבל כשדבקים בזה זה מאוד עוזר.

לפעמים אין לנו את הביטחון העצמי המספיק בשביל זה ולכן צריך לשקול גם פיתרון אחר

שינוי לו"ז

הכותרת הזו נשמעת מאיימת במידת מה אבל היא נותנת מנוחת הדעת אם מצליחים לשנות את הלו"ז ככה שאפשר להספיק להגיע על יד העבודה למנין שמתקיים שם, או לכל הפחות להתפלל בנחת בלי הפסקות.

הערה חשובה

בתוך התשובה לא נתתי היקף הלכתי לשאלה מאחר והסיטואציה מוזכר באופן חלקי בשביל שאוכל לתת פיתרון הולם ולכן עניתי לפי ההבנה שלי.

ייתכן ויש עוד פרטים רלוונטיים שיכולים לעזור לתת תשובה יותר מדויקת.

אם כן, נשמח לשמוע.

בהערכה רבה,

נתנאל