לימודים בבית כנסת בזמן שמתפללים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/22 07:51 ז בחשון התשפג

שאלה

שלום רב,

אני לומד קידושין אונליין אצל הרב ....

( זה שיעורי וידאו מכוונים האופציה הטובה עבורי אני עובד בעבודה יחסית קשה)

מותר לי ללמוד תורה עם אוזניות בזמן שכולם מתפללים

בגלל השכינה והאווירה בבית כנסת מצד שני זה ייצור אנטיגוניזם עם המתפללים לדעתי.

אני מתפלל יותר תהילים בזמנים אללו , ומניח תפילין בבית לעיתים תכופות מאוד.

בוחן את האופציה אשמח לשמוע את דעתכם

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על ההתקדמות ועל השערים שאתה מבקש לפתוח.

הדבר מאוד תלוי בשאלה האם הלימוד שלך נראה כמו הכרזה שאתה לא משתתף בתפילה, ואז הוא אסור, או שהלימוד שלך נראה כמי שיושב עתה בצד ועוסק בלימוד תורה.

כלומר: אם אתה לא נמצא במרכז בבית הכנסת אלא בשוליו, אם אתה עם אוזניות ואתה לא מפריע לאחרים, אם אתה מרוכז בתלמוד תורה וממילא אי-ההשתתפות שלך בתפילה אינה נראית כעשיית דבר מה נגדה - הדבר מותר.

כל טוב