הפסק בתפילה, יצאתי ידי חובה?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 01/11/22 13:46 ז בחשון התשפג

שאלה

אם עוד לא סיימתי עמידה וראיתי שהציבור הגיע לקדושה אז במקום לעצור את התפילה ולשמוע עצרתי את התפילה ושמעתי ועניתי זה נחשב הפסק שעניתי קדושה כשעוד לא סיימתי את החלק הזה?

אחרי זה המשכתי מילה אחרי שהפסקתי מאיפה שעצרתי.

הפסקתי במילה בחלק של ״שים שלום״ אז במילה הזאת הפסקתי ״וברכה״ אמרתי את המילה הזאת ואחרי זה עניתי קדושה ואז המשכתי כרגיל ״חיים חן וחסד״ ובסוף חתמתי המברך את עמו ישראל. זה הפסק?

תשובה

שלום וברכה,

במקרה שתיארת בשאלתך, לא הייתה צריך לומר קדושה, משום שכאשר אתה נמצא באמצע תפילת העמידה ושליח ציבור הגיע לקדושה, אתה לא אומר קדושה אלא מקשיב לחזן ויוצא בכך ידי חובה, מדין "שומע כעונה".

כמו כן, הייתה צריך לחזור לאחר "הקדושה" ולהתחיל מתחילת ברכת "שים שלום".

ברכה והצלחה