קיום מצוות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/11/22 11:20 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, היום אני וחבר שלי למדנו בסדר אמונה בתחילת פרק חלק של הרמב״ם שיש כזה דבר שעושים דברים בשביל מטרה לא נכונה, משהו שהוא לא עיקר, ואיכשהו התגלגלנו לדבר על רב שהשמיס אצלנו והאם זה בסדר להשמיס (אפילו רב) או שזה לא בסדר, כלומר האם זה נכון, מצד אחד טענתי זה מעורר את האדם מהישנוניות שלו בעבודת הבורא ומצד שני חבר שלי טען שהבן אדם צריך להתעורר בעצמו ולמצוא את הדרך הנכונה, נתנו דוגמא לאדם שלא קם לתפילה בבוקר, האם נכון להשמיס אותו או לא.

תודה רבה הרב! מעריך מאוד

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שהדרך הנכונה שאדם יכיר את חובתו בעולמו ויעשנה ללא פעולות חיצוניות של אנשים אחרים, אלא בניה עצמית היא הבריאה ביותר. אבל זה נכון באדם שכבר יודע, אבל ילד צעיר או תינוק צריך בד"כ מי שיעורר אותו, אבל זה רק כהדרכה לכך שיקיים בעתיד. ועיין בחובת התלמידים על הדרך לדבר עם הנוער שיביא לגדולת הנער על פי דרכו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ