חנוכת בית

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 02/11/22 00:03 ח בחשון התשפג

שאלה

שלום, עברתי לפני חודש לבית שרכשתי בעיר אחרת. אין לי משפחה בארץ ולא מכירה כאן אנשים עדיין. רציתי לעשות חנוכת בית ופניתי טלפונית(למוסדות דת) שאמרו לי שעלי לדאוג להביא בעצמי את העשרה גברים. האם אוכל לבד להגיד את התפילות? ואם כן, איזה? (לנושא המזוזות כבר דאגתי.)

תודה

תשובה

שלום רב,

יישוב טוב בבית החדש, שהשמחה תהיה שרויה בו תמיד!

אמנם נהוג לעשות חנוכת בית בנוכחות מניין, אבל אין זו חובה הלכתית, ואם אין אפשרות לכך, אפשר לומר את הפסוקים ולקבוע את המזוזה גם ללא מניין.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר