וחוה אדם

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 24/02/22 17:42 כג באדר א'

שאלה

שלום הרב

שה ברא את אדם וחוה הוא אמר להם לעבוד לשמור את גן עדן) לעובדה ולשומרה( הרמבם מפרש את זה שלעבוד את התורה ולשמור את המצוות שאלתי היא איך אפשרי לעבוד את התורה ומצוות אם עוד לא היה את כל זה וה עוד לא נתן את התורה ?

תודה

תשובה

שלום רב,

חז"ל מוסרים לנו שהתורה הייתה קיימת לפני בריאת העולם, כמובן בצורה אחרת (מה שמכונה אש שחורה על גבי אש לבנה) והכילה תוכן אחר. הכוונה שה' מתגלה דרך התורה במציאות: מאז הר סיני בצורה איך שאנחנו מכירים את התורה, אולם במציאות לפני הבריאה, או במציאות בגן העדן, בצורה אחרת, בגילויים אחרים.

אותם הגילויים היו קיימים וידועים לאדם הראשון, ובהם היה מיועד להתעסק.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר