האם להסב מקצוע?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/09/19 16:47 כג באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ממש מתלבטת, אשמח לייעוץ והכוונה.

אני רווקה בת 22.

התחלתי לימודי מנהל עסקים עוד בהיותי צעירה, כרגע אני עם תואר ביד והתחלתי לעבוד.

העניין הוא שאני לא אוהבת את המקצוע ולא מרגישה "מחוברת" אליו.

מאז ומתמיד היה לי חלום ללמוד רפואה ולהיות רופאה, רק ששמרתי אותו בלב ולא שיתפתי אף אחד בתקווה שלי... וכך למדתי מקצוע שאין לי הרבה זיקה ועניין בו...

שאלתי היא האם לדעת הרב כדאי לעצור את המסלול שהתחלתי ולפנות לאפיק אחר ושונה ממנו- לימודי הרפואה?

יש כמה חסמים בדרך

על מנת שאוכל להתקבל ללימודי רפואה יהיה עליי לבצע השלמות של בגרויות וכו' כי אין לי נתוני קבלה שיאפשרו לי ישירות להיכנס למסלול. זאת אומרת, המסלול המקדים יהיה לא פשוט בכלל.

כמו כן, מה שמפחיד אותי שלא הצלחתי כל כך לברר לעצמי את המקור לרצון ללמוד רפואה: האם בגלל יוקרה? או רק בגלל הרצון לעזור ולהציל חיי אדם? מפחיד אותי להיות מונעת משיקולי "אגו" ויצריות...

לאחרונה אני מבקשת מהשם שישלח לי סימנים משמים, וינחה אותי לקבל את ההחלטה המושכלת והנה הגעתי לכאן, ואשמח לקבל הכוונה על פי דעת תורה

תשובה

שלום

עיקר השאלה אינה הלכתית או אמונית, אלא נוגעת לטעמך האישי וליכולותייך. לפיכך, חברה טובה, אמא ואבא, פסיכותרפיסטית - יעזרו יותר מרב. תחומי העיסוק המקצועי שייכים לשטח שבו לאדם ניתנה בחירה חופשית כפי נטיית ליבו, כל עוד אין חריגה הלכתית או פגיעה ביכולת להקים בית של ירא"ש.

השיקולים של המקום ממנו הרצון מגיע בך, הם שיקולים מוסריים הנוגעים ליראת שמים, ואכן סירטטת יפה את הטוב והפחות טוב בצדדים השונים.

כמה טוב להתהלך בתמימות ולהתפלל לד', במקום להמתין לסימנים שספק מה הם אומרים, וודאי אינם ודאיים.

בהצלחה