תשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/11 23:02 ב באב התשעא

שאלה

לפי הלכות רבות שקראתי אסור לעשות הרבה דברים בתשעת הימים, האם אתה יכול לכתוב לי איזה דברים כן מותר לעשות (אני נערה בת 17)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר לקרוא, לכתוב ולצייר, לשוטט ברשת האלקטרונית ("מקומות" כשרים, כמובן), לפגוש חברות. לראות בבית סרטים כשרים ורציניים (לא סרטי קומדיה או מוזיקה).

אפשר לעלות לירושלים, לסייר בעיר דוד ובאתרים שונים שקשורים לירושלים בימי התנ"ך ובית שני. יש בירושלים (ובמקומות נוספים) ימי עיון ולימוד, זו הזדמנות להקדיש יום או יומים למטרה כזאת.

לעשות סדר ונקיון בניירות או בבגדים שלך - לסדר ארונות, תאים, מגירות בחדר שלך.

לסייע להורים או לשכנים, לשמור על ילדים קטנים, להעסיק אותם.

לסייע בסדר ונקיון ובהכנת אוכל בבית בכלל...