תשעת הימים - רכישת דירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/07/10 13:42 ה באב התשע

שאלה

שלום רב,

הפניתי שאלה אתמול בערב וטרם קיבלתי תושבה. העיניין דחוף מאוד - אז אני אשמח לקבל תשובה.

העיניין הוא בחוזה לרכישת דירה שאמור להיחתם ביום ראשון (בטעות - גם שלי - קבענו ליום א'). מיד כששמתי לב ביקשתי מהמוכר דחיה של 4 ימים ונעניתי בשלילה. האם עלי לבטל את העסקה או להציב תנאי שאם הוא לא מוכן לדחיה אז העסקה תבוטל?

אודה על תשובה מהירה - כי אני רוצה לשוחח עימם טרם כניסת השבת.

תודה,

אמיר

תשובה

בס"ד
יש היתר לקנות גם בתשעת הימים כדי למנוע הפסד גדול, אבל כדאי במקרים כאלה להתיעץ עם רב באופן ישיר לגבי פרטי העניין הנדון