תשעה באב

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 18/07/22 12:37 יט בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לטוס לפני יציאת הצום?

תודה,

תשובה

שלום רב,

מצד הצום אין איסור לטוס.

אולם אם מדובר על תשעה באב, יש להתחשב בשאלות נוספות:

א. האם יש בכך סכנה מיוחדת שיש להימנע ממנה בתשעת הימים?

יש לומר שבימינו סטטיסטית אין בטיסות סכנה מיוחדת, ואינה גדולה מסכנת נסיעה ברכב, שגם היא אינה נתפסת כסכנה חריגה, ולכן יש להתיר טיסה בתשעת הימים.

ב. האם יש בכך היסח דעת ממשמעות היום?

בהחלט כן, ולכן לכתחילה רצוי להימנע מטיסות בתשעה באב. אולם לפעמים יש צורך מיוחד, ואז הדבר תלוי בגודל הצורך ובאישיות השואל ונסיבותיו, ויש לדון כל מקרה לגופו. לכן רצוי במצב כזה להתייעץ עם הרב האישי או הפוסק הקבוע.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר