תשלום פיצוים בגין גניבה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 12/10/02 23:26 ו בחשון התשסג

שאלה

שלום רב!

בשבת האחרונה יצאתי עם שאר הישיבה ל"שבת יער" בדרכי לשבת נעלתי את חדרי בפנימיה וכמובן שגם את הארון שלי. כאשר חזרת במוצאי שבת גיליתי שהארון נפרץ ונלקחו ממנו מזומנים ואולי גם עוד דברים שאותם לא ראיתי במבט ראשון. שאלתי היא האם אני יכול לבקש מהישיבה פיצוים? הרי הישיבה בעצם מקבלת כסף (שכר לימוד) בשביל לשמור עלי ועל חפצי! אודה לך באם תוכל לענות לי.

אביעד

תשובה

שלום רב,

אין הישיבה אחראית על חפצי התלמידים אלא אם כן נאמר זאת במפורש.

בברכה
צבי קוסטינר