תשלום עבור טרמפים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/19 16:22 יז בכסלו התשפ

שאלה

שלום הרב.

האם לדעת הרב כל התרבות בציבור של טרמפים ואפי' קבועים יום יום בלי תשלום בכלל.. האם היא ראויה או שבאמת מה שיותר ראוי זה שכל פעם שאני נוסע בטרמפ אני ישתתף בסכום מסוים?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה שמחייבת דיון הרבה יותר מפורט, שכן הדבר תלוי בהרבה משתנים, כגון רמת הצורך של נוסע הטרמפים, האם יש תרבות חברתית כזו באזור, עד כמה מדובר בניצול טוב ליבם של אחרים וכדו'.

לכן, ניתן לומר בגדול רק דבר אחד: הנוסע בטרמפים, ובעיקר קבועים, שהוא אינו זקוק לזה, מתקרב להיות דומה למי שלוקח מן הצדקה אף על פי שאינו רשאי.

לעומת זאת, אם זה נצרך כי אין תחבורה טובה במקום, או שאין האדם מסוגל להרשות לעצמו ליסוע וכדו' – חזרנו לגדרים הרגילים.

והטוב ביותר הוא פשוט לשאול ביושר ובכנות את האדם המסיע האם להשתתף אם לאוו, ואז זה נראה הטוב ביותר.

כל טוב