חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/09/02 13:28 כז באלול התשסב

שאלה

שלום לרב!

אני התחתנתי במהלך השנה.

באותה תקופה עשיתי תשובה אמיתית!!! והרגשתי צער עמוק באמת על חטאים והתנהגויות רעות.

שאלתי היא האם עכשיו, בימי הדין אני אמור עדיין להרגיש רע על אותם דברים, או שבאמת "חתן מוחלין לו כל עוונותיו".

חשוב לציין שהתשובה היתה בשמנו אמיתית לקראת החיים החדשים שמתחילים.

תודה וכתיבה טובה לכולנו, אריאל

תשובה

ב"ה מוצאי ראש השנה תשס"ג

לאריאל שנה טובה!

אני מחזק את ידיכם בצעד החשוב שעשיתם, עלו מעלה מעלה בעבודת ה'.

מופיע בפוסקים שאדם תמיד צריך להתוודות על החטאים שעשה אפילו אותם החיים שכבר התודה עליהם ביום כיפור שעבר ולא חזר עליהם למיטב ידיעתו, כיון ש"אין שכחה לפני כסא כבודך", ותמיד יש מה לתקן מן החטא, ולכן גם חתן שנמחלו כל עוונותיו יש מקום לחזור ולהתודות עליהם ובודאי להתחרט ולקבל לעתיד כפי שכותב הרמב"ם בהלכות תשובה.

"להרגיש רע" אין צורך אלא רק להתחרט ולהרגיש טוב, ולשמוח על כך שאנו יכולים לשוב בתשובה ולתקן את מעשינו.

בברכת שנה טובה

בניהו ברונר

צפת