הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/09/12 16:26 כד באלול התשעב

שאלה

שלום וברכה,

אני תלמידת כיתה י' באולפנה בפתח-תקווה ומזה שבוע שאני מתחבטת בשאלה מסוימת.

בשבוע שעבר נלמד בכיתתי נושא התשובה ולמדנו את ההלכות של בקשות הסליחה.

לצערי הרב יש איתי מישהי בשכבה שבעבר הייתה חברתי והיום היא איננה.

מאז שאני זוכרת את עצמי אני מכירה אותה ולאור כך שהיא גם שכנה שלי נעשנו חברות אך תמיד כשהיינו רבות היא הייתה אומרת עליי שקרים לחברות משוטפות וזה גרם להן לכעוס עליי,בלא שעשיתי כלום.

אינני רוצה להשוויץ בכך אך תמיד הייתי יותר מובלת ממנה בזכות היותי חברותית ולכן היא תמיד קינאה בי.

לפני כשנתיים רבתי עם אותה הילדה מריבה גדולה משום שהיא אמרה לאחיה שהיה חבר שלי שקרים עליי ולכן הוא החל להתעלם ממני.כשהוא גילה את האמת הוא כעס עליה והיא סיפרה לכל חברותיי על היותי סכסכנית מפני שסיכסכתי בינה לבין אחיה. בסופו של דבר אחרי תקופה ארוכה שבה לא דיברנו ישבנו ודיברנו ויצא שאני ביקשתי סליחה והיא לא אבל מחלתי לה וחזרנו לדבר אך שנה לאחר מכן היא המשיכה בהתנהגותה והוריה שהיו בסכסוך עם הורי גרמו למריבה גם בינינו,אבא שלי דיבר עם אביה שמסר לו כמה דברים, שבוע לאחר מכן אני ביצעתי איתה שיחה והיא אמרה לי שקרים על גבי שקרים בפרצוף.

אני כ"כ כועסת עליה מפני שבשיחה האחרונה שלנו אני אמרתי לה אני באתי לבקש ממך סליחה,להשלים ולחזור לשגרה ואני מצפה שגם את והיא אמרה לי שהיא לא מבקשת סליחה כי אין לה על מה,למרות מה שהסברתי לה.מאז אנחנו לא מדברות.

עכשיו מגיע ראש השנה ויום כיפור זמן לכפר על המעשים ואני לא יודעת מה לעשות אני רוצה להגיע ליום הדן עם מצפון נקי מצד שני כל פעם שאני רואה את הילדה מתעורר בי זעם טהור שאני לא מסוגלת לגשת אליה,מה עליי לעשות?

אשמח לתשובה במהרה בכדי שאוכל ליישם את הדברים ולהגיע עם מצפון נקי ביום הדין,תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החברות הזאת מאוד מורכבת:
אתם מתפייסות ושוב רבות.
את מרגישה שהיא משקרת לך.
ההורים מעורבים במתחים ביניכם.

לכן נראה לי שאתם צריכות מישהו נוסף, נייטרלי, שיהיה מעורב בשיחה שלכן ויסייע לכם גם להגיע לפיוס וגם לשמור עליו.

מישהו שיהיה שותף להסכמות ביניכם ואפשר יהיה לפנות אליו אם מרגישים שמישהי משתיכן לא עומד בסיכומים.
זו יכולה להיות המורה או היועצת בבית הספר, הקומונרית בסניף או מדריך \ מדריכה שלכם או של שבט אחר.

אתן צריכות לשוחח ולמצוא מישהו שיהיה מוסכם על שתיכן לעשות את התפקיד הזה.

כדי להגיע במצפון נקי ליום הדין תדברי אתה במשך ר"ה שאת רוצה להתפייס ותאמרי לה את הרעיון שתעשו פגישה עם עוד מבוגר שיהיה שותף לפיוס. את הפגישה אפשר לעשות בין ר"ה ליו"כ זה זמן מאוד מתאים לפיוס.
בהצלחה
שנה טובה