תשובה אמיתית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/08/05 00:36 יט באב התשסה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב, שלום וברכה!!!

האם המושג - "אין דבר עומד בפני התשובה", הוא כפשוטו, ואפילו אם יהודי עובר על שפיכות דמים ועל העבירות החמורות ביותר, יש לו מקום לתשובה?

או שיהודי הזיק את ממונו של חברו, ואינו מצליח להחזיר לחברו- האם עניין זה עדיין לא יגביל אותו רוחנית, ויפריע לו בחזרה בתשובה,

והאם יכופר לו (אם באמת מצטער על מעשה זה, ומתאמץ לפצות את בעליו ולא מצליח, ולמרות הכלל שעברות שבין אדם לחברו אין הקב"ה מכפר אלא אם כן ירצה את חברו)?!

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

יש חשבון של מעלה ויש חשבון של מטה.
בעולם הזה רוצח יהרג אפילו אם הוא ילבש שטיימל וגרטל, ואפילו אם הוא יהיה ראש ישיבה חשוב וגדול ואפילו יהיה ניכר עליו שהוא חזר בתשובה שלימה.

בעולם הבא - הקב"ה יחליט האם התשובה שלו התקבלה או לא. וגם העונש שהיא יקבל בעולם הזה יבוא בחשבון.

ומי שמזיק ממון חברו או גנב לו - שום תשובה לא תעזור לו אם לא יחזיר או שהנגנב לא יוותר.

אבל אם הנגנב יוותרל על הגניבה או שהגנב יחזיר ויבקש את סליחת הנגנב. התשובה שלו יכולה להתקבל.

בהצלחה