תשדיר פרסומת לתהילים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/04/02 09:36 טז באייר התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרב

שלום רב

ברצוני לברר האם נכון הדבר שיש איסור לפרסם באמצעי התיקשורת הממלכתיים עידוד קריאת תהילים וזאת על פי החלטת בג"ץ ברצוני לדעת אם נכונה שמועה זו

מודה לרב על התייחסותו

תשובה

בס"ד

היה פרסום על קריאת תהילים שפורסם זמן רב. אחר כך היתה החלטה של גברת אחת על פסילת המשדר הזה, הוגש על כך בג"ץ והמשדר על תהילים אושר לשידור.

הנה קטע מהעיתון ידיעות על כך:

"תשדיר המעודד אמירת תהילים הוגש לשידור על ידי עמותת "ביחד" במהלך שנת 2001 ונפסל בתום דיון של וועדת הערר של רשות השידור במהלך ספטמבר 2001, בעקבות פנייתו הראשונית של ח"כ יוסי פריצקי. בנימוקי ההחלטה נקבע כי "התשדיר מטיף לפולחן דתי ששכרו מובטח בצידו, הרי שהוא מנוגש לסעיפים 7(2) ו - (9)7 לכללים, כיוון שהתשדיר שנוי במחלוקת אידיאולוגית ולוקה במיסיונריות".
בתגובה להחלטה, עתרה התנועה להגינות שלטונית לבג"צ, אולם בדיון הטילו השופטים ספק בלגיטימיות העתירה של התנועה, מפני שהם אינם אלה שהגישו את התשדירים.
לאחר הדיון בבג"צ, הוחלט בתנועה להגינות שלטונית להגיש את התשדיר בשמם. הבקשה החדשה אושרה, כאמור, על ידי יוסף בראל, מנכ"ל הרשות, ועל ידי אמנון נדב, מנהל הרדיו".