תרופה 123

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 16/02/02 13:31 ד באדר התשסב

שאלה

לרב!

אני לוקח תרופה נגד פצעי בגרות שנקראת רואקוטין מתוצרת לה רוש, באזל, שוויץ.

א. האם היא כשרה, או שהיא בכלל צריכה הכשר, כי על האריזה לא מופיע כלום (והיה בשבוע שעבר מאמר על שיסמנו תרופות לא כשרות או משהו כזה)?

ב. היא גורמת ליובש בשפתיים, ולכן אני שם משחה או שפתון.

האם מותר לשים אותם בשבת? או אולי לשים אבל בלי למרוח? אם אני לא שם זה גורם לי יובש נוראי , כאבים ושורף לי בשפתיים.

תודה מראש,

אסף

תשובה

לאסף שלום וברכה

א. בדקתי ברשימת התרופות של קופת-חולים והתרופה הזאת כשרה לכל השנה כולל פסח.

ב. שפתון צריך הכשר שהרי הוא נכנס ממש לתוך הפה ובעצם נאכל ע"י המשתמש.

ג. בשפתון או משחה לשפתיים ישנן שתי בעיות הלכתיות:
א. מלאכת ממרח - וזה רק כאשר השפתון הוא קצת עבה ונמרח ע"ג השפתיים. ואפילו אם השפתון עבה ונעשה נוזל ע"ג השפתיים יש איסור משום נולד (שו"ע או"ח סימן שכ"ז, משנה ברורה ס"ק ד'). ב. רפואה (שחיקת סממנים) - אסור לקחת תרופה כאשר לאדם ישנו רק מיחוש כללי בגופו או חלק מגופו. ומותר לקחת תרופה רק כאשר נחלה כל גופו של אדם בלי התרופה. עיין שו"ע או"ח סימן שכ"ח סע' א'.