תרופה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/06/15 03:32 כד בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי בעיה רפואית של הזעת יתר שגורמת לי להזיע בכמות גדולה בבית השחי בלי שום קשר לטמפרטורה.

לאחרונה מצאתי תרופה שאותה צריך למרוח בבית השחי בלילה יומיים כן ויומיים לא.

השאלה היא האם מותר לי להשתמש בתרופה אם זה יוצא בשישי בלילה כי שבת?

תודה מראש כבוד הרב!

תשובה

ב"ה

שלום.

אם זה נוזלי מותר. אם זה מוצק אסור.
ואם זה מוצק ודחוף לך להשתמש בזה אז ביום שישי תיקח את התרופה הזו ותדלל אותה שהיא תהיה נוזלית וכך תוכל למרוח אותה . רפוא"ש.

ודע כי בתלמוד במסכת שבת דף נג נאמר שאסור ליטול תרופות בשבת משום גזרת שחיקת סממנים ולכן בשל העובדה שהאזור שאתה מתאר אותו הוא אזור רגיש בגוף האדם ומצער את האדם (לא רק שורף אלא גם קשה ללכת עם ידיים למעלה....)אפשר להקל לך להשתמש בתרופה.

בברכה,

עוזיאל אליהו