תרומת כליה מבעל\אבא אך בני מתנגדים התנגדות נחרצת

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 14/07/19 16:44 יא בתמוז התשעט

שאלה

אדם שהוא בעל משפחה רוצה לתרום כליה ומצאו מישהו מתאים .

אך כל בני הבית מתנגדים מה לעשות?

התנגדות האשה והילדים היא חד משמעית עד כדי שמצהירים שיתנתקו ממנו ולא יטפלו בו לאחר ההשתלה במידה והזדקק לטיפול רפואי תומך.

תשובה

שלום וברכה,

מצוות תרומת כליה מחיים, היא מצווה מאוד חשובה. ואדם שעושה זאת ראוי להערכה רבה.

בקהילתי ב"ה ישנם 3 אנשים שתרמו כליה, ואישה אחת שהשתילו לה כליה מאדם אחר, וב"ה כולם מרגישים טוב.

אך כפי שידוע, שיש במעשה זה גם סיכון מסוים, ובוודאי שלא כל אחד מתאים נפשית ופיזית, לעשות כן.

ואחד הדברים החשובים להצלחת המעשה החשוב הזה, זו התמיכה של המשפחה למהלך של תרומת הכליה, הן לפני הניתוח וגם לאחריו ובהמשך החיים.

על כן לענ"ד, כאשר המשפחה מתנגדת למהלך כזה, אם כל חשיבותו לתרומה, אין להכנס למהלך כזה, משום שהוא גם משפיע על משפחה שלך, ואין זה עניין אישי שלך בלבד.

ברכה והצלחה