תרומת איברים בפיקוח רבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/08/03 02:35 טז באב התשסג

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

קראתי אתמול את התשובה של הרב בענין תרומת איברים (תמורות) וברצוני לשאול:

א. עדיין אינני מבין מה הבעיה בלחתום על כרטיס אדי עם התניה מפורשת שהתרומה תיעשה רק בהסכמת רב והמשפחה?

ב. האם בגלל שיש בעיות של גניבת איברים אחרי הפטירה בגלל זה א"א לתרום איברים כדי להציל אנשים אחרים ממות?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

אפשר לתרום אברים רק כשיודעים בודאות ברורה שזה רק אחרי פטירה ר"ל. וחתימה על מסמך כזה אינה מבטיחה שהרבנים אכן יאשרו את זה.

אם היה אימון בין הרבנים לרופאים היה אפשר בהחלט לתקן את הענין.

בהצלחה