תרומת אברים

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/05/02 16:34 יט בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב שי שלום הייתי רוצה לדעת מה גישת ההלכה לגבי נושא תרומת האיברים, האם יש בכלל בעיה אם תרומת איברים ואם יש אז מהי?

תודה

עירית

תשובה

ב"ה

שלומות!

בתרומות איברים יש מספר בעיות הלכתיו:

1. שאלת ההנאה מהמת שהרי יש איסור הנאה ממת.
2. שאלת קביעת רגע המוות. היינו - החשש שהרופאים ימהרו ולא יקפידו על קביעת רגע המוות וזאת בשל העובדה שבחלק מהאיברים יש חשיבות גדולה "לטריות" של האיבר.
עיקר החשש הוא בלב ובכבד.

יחד עם זאת, אינני רואה חסד גדול יותר מאשר האפשרות לגרום לכך שבזכותי חייו של משהו ישתפרו ואולי אף ינצלו. יש מחלוקת גדולה בפוסקים אולם דומני, שעתה, משיש אפשרות להצטייד בכרטיס אד"י עליו כתוב שאני תורם את אברי רק אם יקבלו אישור מפוסק הלכה חובה על כולנו להצטייד בכרטיס כזה ולסייע להצלת נפשות.

ומה שיש שואלים מה יהיה עם האיבר לאחר תחיית המתים, הרי שברור לי שכשם שאני מאמין שביכולתו של הקב"ה לחולל את תחיית המתים, כך אני מאמין ששאלה פעוטה זו תמצא את פתרונה הנכון.

בבכה,

שי