תקיעת שופר לחולה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/09/03 14:06 טז באלול התשסג

שאלה

קרובי מאושפז בבית חולים איתנים מחוץ לירושלים. למרות שיש לו דירה בירושלים, קשה לו לצאת מב"ח בגלל בעיות של ראיה וגם בעיות של הליכה ופחד של נפילה. גם לדירתו צריכים לעלות במדרגות לוליניות שזה היום קשה לו.

למרות שהוא תלמיד חכם, ב"ח זה אין לו ספר תורה (זה נגנב פעם ומאז לא הביאו במקום). כמעט בטוח שלא יהיה מנין ברה"ש וביתר החגים כפי שאין באף שבת..למרות שב"ח זה לא כל כך רחוק מהדסה עין כרם (בנסיעה ברכב). הליכה רגלית ב"ח זה רחוק מכל מקום ישוב וגם עליה מאד תלולה לכן גם אין מצטרפים למאושפזים מחוץ לב"ח אם היה ספר תורה.

האם הרב חושב שאם יהיה אפשר להשיג שופר כשר ולהביא את זה לקרובי, האם הוא יצא חובת שמיעת השופר ע"י שהוא יתקע? כפי שכתבתי, הוא תלמיד חכם, אבל איני יודעת אם יש לו הכח הדרוש לבצע את התקיעות. דיברתי איתו בטלפון לפני כמה ימים והוא הדגיש שהכי חשוב לשמוע קול שופר ברה"ש, אז כיצד אפשר לבצע את הדבר שנפשו כל כך חפצה?

אני נהנית מאד מדברי הרב בערוץ 7.

שבוע טוב ולשנה טובה תכתבו ותחתמו. ברכה פרנקל

ישוב עלי

תשובה

בס"ד

- לארגן מנין שיתפלל שם בשביל כל החולים.
- לתת למישהו משם לתקוע בשבילו.
- לתת לו לתקוע בשביל עצמו.

שנה טובה