תפקיד של רב ישוב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/11/04 21:10 יט בחשון התשסה

שאלה

אני גרה בישוב. רב הישוב תלמיד חכם גדול ופוסק בחסד. הוא מלמד בישיבה ומעביר מספר רב של שעורים במשך השבוע.

הוא איננו יוזם פעילות קהילתית אפילו לא לימוד הושענא רבה. האם יש מקום לדבר עם רב על תאור תפקידו או האם אין שום פורום לתאום ציפיות עם רב והוא עושה את תפקידו רק כלפי שמיא.

אני מתוסכלת מחוסר ההתיחסות וההתחברות שלו עם הקהילה והנוער. נראה לי שהוא רק מעונין בקהל מאזינים לשעוריו.

אם מביעים דעה אז זה מיד נחשב לשון הרע.

לאן אפשר לפנות?

תודה

פועה - שם בדוי

תשובה

שלום וברכה
את בוודאי מבינה את מבוכתי לענות על שאלה כזו, כיוון שלנגד עיניי עומדת באמת השאלה העקרונית, ואילו לנגד עינייך עומדת דמות של רב ממשי תלמיד חכם, ואני לעולם לא אדון בדמות תלמיד חכם קיימת.
ברם, ברמה העקרונית בוודאי שיש לשבת עם הרב ולדבר עימו על הציפיות מתפקידו. הדבר חיוני הן לישוב שמינה לעצמו רב, והן כלפי הרב. למעשה מדובר בגמילות חסד עם הרב, כיוון שאף רב אינו רוצה למלא את תפקידו באופן שאינו נוח לציבור, וייתכן כי העובדה שלא אומרים לו שום דבר גורמת לו נזק ולא תועלת.
על כן, טוב יהיה להקים משלחת שתדבר איתו על תפקידו ועל הציפיות ממנו, ומניסיוני למדתי שהדבר מועיל מאוד מאוד. במידה ותצטרכו עוד עזרה – אשמח לסייע.

כל טוב