תפקיד בעולם הזה וחיי עולם הבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/12/09 14:58 יז בכסלו התשע

שאלה

קראתי שאם אדם נפטר הוא סיים את תפקידו בעולם... אם אדם צעיר נפטר הוא נחשב אז לצדיק? ואם כן האם אנו צריכים לשאוף "לזכות" למות צעירים?

אז לה מברכים לאיכות ימים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
במשנה אבות ד; יז נאמר: "יפה שעה אחת בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה מכל חיי העולם הבא ויפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה"
לפי הכלל הזה אנו פועלים. כל עוד אנחנו בעולם הזה עלינו להיות עסוקים בתשובה ומעשים טובים. ועל כך אנו מתפללים, ועל כך אנו מאחלים זה לזה: חיים ארוכים בתשובה ומעשים טובים בעולם הזה - מפני שזה הרצוי אצל ד' בעת הזאת.
כאשר ריבון עולם מחליט שהסתיים הפרק בעולם הזה אנחנו מקבלים בברכה את ההחלטה ומאמינים שהיקרים לנו נמצאים עתה בקורת רוח בעולם הבא.