תפילת מנחה קצרה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/04/02 08:21 יד באייר התשסב

שאלה

שלום לרב

הייתי מעוניין לדעת את דיני מנחה קצרה (כולל במקרים של טיול, או שסתם ממהרים).

תודה

אורי

תשובה

בס"ד

צריך להזהר לומר חזרת הש"ץ גם בתפילת מנחה, ורק במקום צורך ואונס גמור אפשר להתפלל "מנחה קצרה" דהיינו ששליח הציבור מתחיל שמונה עשרה בקול כאילו הוא בחזרה עד אחרי "האל הקדוש", והציבור קורא עימו בלחש, ובקדושה עונה הציבור כמו בחזרה. ואחר כך ימשיכו כולם בלחש עד סוף תפילת י"ח ואומרים "וידוי" וקדיש תתקבל" וכו' \עיין בא"ח ויקהל א, כה"ח רלב ס"ק יב\