תפילת מנחה לחניכות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/13 14:28 ב באייר התשעג

שאלה

אנחנו שתי מדריכות בבני עקיבא של כיתה ג' בנות. החניכות לא נכנסות לתפילה עם כל הסניף כמו כולם, אלא רק מכיתה ד', אבל אנחנו רוצות להרגיל אותן לאט לאט לתפילה מסודרת.

אז בינתיים, אנחנו מתפללות איתן בנפרד בזמן שכולם מתפללים בבית כנסת.

ומכיוון שהן רק מכיתה ג' אנחנו עד עכשיו התפללנו איתן רק כמה קטעים מהתפילה שהם: "אשרי יושבי" ושרנו איתן "אתה אחד ושמך אחד" "צדקתך צדק לעולם".

רצינו לדעת אם זה בסדר להתפלל איתן את הקטעים האלה? ואם אנחנו יכולות להוסיף להן עוד שירים מתפילת מנחה שאומרים אותם בפתיחת הארון קודש " ויהי בנסוע אהרון" , לך ה' הגדולה והתפארת"?

תשובה

שלום לכן!

אתן עושות מצוין, וטוב שתמשיכו ללמד ולהרגיל אותן להתפלל.

נראה לי שיותר מתאים לחכות עם הפסוקים שאומרים בפתיחת הארון והוצאת ספר תורה לזמן שהחניכות יתפללו בבית הכנסת עם הציבור, כי הפסוקים האלו שייכים להוצאת ספר תורה, ולא שייכים במקום שלא מוציאים את הספר.

אבל בכל אופן גם אם אומרים אותם אין בעיה, שהרי תמיד טוב להגיד פסוקי-תנ"ך, וזה לפחות נחשב ללימוד תורה. רק אמירת ברכות במקום שלא מתאים היא בעיה של ברכה לבטלה, וכאן זה לא שייך.

בהצלחה וכל טוב!