תפילת מנחה אחר שקיעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/06/02 05:39 ב בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

דבר ראשון ברצוני לאחל מזל טוב לרב על נישואי בנו.

דבר שני ברצוני לשאול כמה שאלות:

1.האם מותר בכלל להתפלל בשקיעה,האם ישנה בעיה להגיד קדושה אחר השקיעה?

2.בענין תחנון האם אומרים אותו גם לאחר השקיעה?

3.כאשר יש הרבה מנינים בביהכנ"ס ולאחר שהתפללתי כבר האם כאשר אני עונה לברכות וקדיש וקדושה האםגם צריך להצטרף ל"עלינו לשבח"(כאשר ישנם הרבה מנינים)

4.האם יש ענין בכמה קדושות מותר לענות.

משה

תשובה

בס"ד

לכתחילה יתפלל מנחה קודם שקיעה, אבל בדיעבד אם איחר יכול להתפלל עד י"ג דקות אחר כך. ומותר לומר קדושה.

ובענין תחנון "בין השמשות" דהיינו עד י"ג דקות אחרי השקיעה - אומרים וידוי וי"ג מידות ואין אומרים תחנון "לדוד". ואומרים בסוף התפילה "תתקבל" אע"פ שסיימו את התפילה בלילה \כה"ח רלד ס"ק ז\.

אחרי התפילה אם אתה שומע ציבור אומר "עלינו לשבח" אתה מצטרף עימהם ולכל הפחות כורע יחד איתם כשהם כורעים.

מותר לומר כמה קדושות שאתה רוצה ואין בכך הגבלה ובודאי שאין בכך חיוב ללכת לשמוע הרבה קדושות.