תפילת יחיד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/10/10 12:12 י בחשון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת איזה קטעים אני צריך לקרוא בתפילת בשחרית של חול כשאני מתפלל ביחיד (בדר"כ).

אני משתדל לקרוא מההתחלה עם "לשם יחוד" בנוסח של לשון יחיד (הנה אני בא להתפלל) ואז פרשת העקידה, הקטורת, התמיד, רבי ישמעאל וכו'.

1.האם אני נוהג נכון וכך צריך או שאסור לי(הזכרת שם ה' לשווא)?

2.אם זמן קריאת שמע עומד לעבור ואני צריך לדלג על חלק מהתפילה כדי להספיק, אז כשאני מסיים עלינו לשבח אני חוזר להשלים את החלקים שהחסרתי? כולם?

תודה רבה מראש.

תשובה

ב"ה,

לשואל שלום,
1. אין בתפילות אלו משום שם ה' לשוא, כך צריך לנהוג, לומר את כל נוסח התפילה.
יחיד לא אומר קדיש,קדושה של עמידה,וכן י"ג מדות,
(אבל את י"ג מדות אפשר לומר בטעמי המקרא גם ביחיד).

2. אם עומד לעבור זמן קריאת שמע, לא לדלג אלא לומר קריאת שמע באמצע פסוקי דזמרא ולהמשיך להתפלל.(קיצור ילקוט יוסף א עמוד ק"מ)
3. אם דילג על פסוקי דזמרא ישלים אחר התפילה אבל בלי ברכת ברוך שאמר וישתבח.

בברכה,

דני ארגמן