תפילת יחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/06/13 01:25 טו בתמוז התשעג

שאלה

מה הנוסח של תפילת יחיד ...כלומר מה צריך להגיד מאיפה מתחילם ואיפה מסיים ...? תודה :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התפילה היא אותה תפילה גם ליחיד וגם לציבור.
אצל הספרדים החזן אומר בקול והציבור אומר יחד אתו בשקט.
אצל האשכנזים החזן אומר את ההתחלה והסוף של כל פרק תפילה.
אם אתה מתפלל ביחידות, עליך לומר את כל התפילה מלבד קדיש, קדושה וברכו, קטעים אלו נאמרים רק בתפילה במנין.

יש קטעים שונים שמופיעים בסידור ואומרים אותם רק במצבים מיוחדים או בימים מסוימים.
אם אתה מתחיל להתפלל, כדאי מאוד שתקבל הדרכה ממי שמכיר את הסידור. קשה מאוד להדריך את כל הפרטים בתשובה כמו כאן.
אפשרות נוספת: להשתמש בסידור ידידותי שיש בו הערות והדרכות ברורות מה בדיוק אומרים וכיצד לאמר (בעמידה בישיבה וכד') כרגע אני זוכר שתי מהדורות כאלה: "רינת ישראל" ו"קורן".

מכל מקום תפילת שחרית מתחילה בברכות השחר: "אלוקי נשמה..." ומסתימת ב-'עלינו לשבח'. גם תפילה מנחה וערבית מסתיימות ב-'עלינו'.
תפילת מנחה מתחילה בפרק "אשרי יושבי ביתך"...
תפילת ערבית מתחילה ב"מעריב ערבים בחכמה"...

בהצלחה!!!