תפילת הדרך פעם אחת ביום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/07 08:49 ח באייר התשסז

שאלה

בסיעתא דשמיא

שלום וברכה!

לפי מה שלמגתי נהוג לומר תפילת הדרך כשיוצאים לנסיעה ארוכה, אבל רק פעם אחת ביום, כלומר אם נוסעים 2 נסיעות אומרים רק בראשונה.

רציתי לשאול אם פעם ביום זה פעם ביממה? 24 שעות לפי היהדות, אם נוסעים אחרי שקיעה אומרים שוב וזה גם ללמחרת, או יום כלומר בין שנת לילה לשנת לילה?

תודה רבה!

כל טוב!

אפרת.

תשובה

ב"ה

שלום.

פעם ביום משמעותו 24 שעות . אם אמרת בבוקר אז זה "תופס" עד למחרת בבוקר.

אגב,זמן של 72 דקות בנסיעה מחוץ לעיר כולל פקקים (אבל להתרחק מהעיר לפחות פרסה שזה כ 4 קילומטר כי על עמידה בפקק בטווח של פחות מפרסה לא אומרים תפילת הדרך ראי שו"ע סימן ריט סעיף ז)

וכדאי לך לומר את תפילת הדרך בתפילת "שמע קולינו" בתפילת הלחש .וכך את גם חותמת את הברכה בשומע תפילה.
זו הדרך הטבה ביותר בכדי לא להכנס למחלוקת הפוסקים .

נסיעה טובה ובטוחה,

עוזיאל אליהו,

.