תפילת הדרך לשוטר תנועה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/03/02 18:22 כט באדר התשסב

שאלה

אני בתפקידי שוטר מתנדב פעם בשבוע

אני רשאי לרשום דוחות :

יש מקרים שאנשים עושים עבירת תנועה כגון :

מדברים בטלפון הנייד בזמן נסיעה או עבירה אחרת כלשהי כאשר אני עוצר אותם הם אומרים לי שהם סטודנטים או חיילים או שאפילו אין להם כסף לגמור את החודש . רוב הפעמים אני מוותר האם אני צריך לוותר ?? וגם אחרי שויתרתי למישהו אחד ולמישהו אחר לא ויתרתי אני לא מרגיש טוב עם זה מה עלי לעשות לפעמים הבאות ??

תשובה

בס"ד
אף על פי שגם אני מבקש מכל שוטר שתפש אותי שיוותר לי אני חושב שלא צריך לוותר אלא במיקרים מאוד מיוחדים.

פעם חיברתי תפילה מיוחדת לשוטרי תנועה. בעקבות מקרה שקרה לי לדעתי השוטר היה צריך לוותר כי באמת לא הייתי אשם.
הוא לא ויתר ובתמורה כתבתי לו את התפילה הזאת. על זה אומרים מעז יצא מתוק (אני מקווה).

אנ מציע לך גם אתה לקרא את התפילה הזאת לפני יציאתך לסיור:

-------
בס"ד
תפילת הדרך לשוטר תנועה
יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו, שתוליכנו לשלום, ותדריכנו לשלום, ותחזירנו לשלום ותצילנו מכל מיני פורענויות ופגעים, ותוליכנו למקום שצריכים אותנו. ותזכנו למנוע תאונות דרכים, ולסייע לאנשים במצוקתם, ולהדריך אנשים בדרך ישרה, ולעצור את הנהגים המסוכנים, ולקנוס את קלי הדעת על-מנת שנוכל להציל חיי אדם.
ותן בליבנו חן וחסד ורחמים שלא לקנוס את מי שנכשל במקרה, ושלא נכעס ולא נכעיסך. ותתננו לחן ולחסד ולרחמים בעיניך ובעיני כל רואינו, שלא יהיה בליבם קפידה וכעס עלינו, שאנחנו עושים מלאכתנו מלאכת קודש. כי א-ל שומע תפילה ותחנון אתה. ברוך אתה שומע תפילה.