תפילת הדרך בלילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/10/03 14:19 טו בתשרי התשסד

שאלה

האם נהוג שלא לומר תפילת הדרך בלילה?

ומה לגבי תפילת הדרך בכבישי השומרון (בלילה)?

כל טוב.

תשובה

בס"ד

שואל יקר. אין הבדל בין לילה ליום בעניין תפילת הדרך. וכדאי מאוד לומר את התפילה זו גם בלילה ובמיוחד בכבישי השומרון.

בכל מקרה אנחנו ממליצים לומר את תפילת הדרך בתפילה שלפני הנסיעה בתוך "שמע קולינו" בנוסח הבא, ואם נוסעים בלילה יש לומרת את התפילה הזו בתוך תפילת י"ח של ערבית:

שׁמַע קוֹלֵנוּ ה’ אֱלֹהֵינוּ. אָב הָרַחֲמָן רַחֵם עָלֵינוּ. וקַבֵּל בּרַחֲמִים וּבְרָצוֹן אֶת תּפִלָּתֵנוּ. כִּי אֵל שׁוֹמֵעַ תּפִלּוֹת ותַחֲנוּנִים אָֽתָּה. וּמִלּפָנֶיךָ מַלְכֵּנוּ רֵיקָם אַל תּשִׁיבֵנוּ. חנֵּנוּ וַעֲנֵנוּ וּשְׁמַע תּפִלָּתֵנוּ.
יהִי רָצוֹן מִלּפָנֶיךָ ה’ אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁתּוֹלִיכֵנוּ לשָׁלוֹם ותַדְרִיכֵנוּ לשָׁלוֹם ותַגִּיעֵנוּ לִמְחוֹז חֶפְצֵנוּ לחַיִּים וּלְשִׂמְחָה וּלְשָׁלוֹם )ואם דעתו לחזור אותו יום, אומר: ותַחֲזִירֵנוּ לבֵיתֵנוּ לשָׁלוֹם( ותַצִּילֵנוּ מִכַּף כּל אוֹיֵב ואוֹרֵב בַּדֶּרֶךְ וּמִכּל מִינֵי פֻרְעָנִיּוֹת הַמִּתְרַגּשׁוֹת לָבוֹא לָעוֹלָם, וּמִתּאֻנַּת דּרָכִים, ותִשְׁלַח בּרָכָה בּכָל מַעֲשֵׂה יָדֵינוּ, ותִתּנֵנוּ לחֵן וּלְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים בּעֵינֶיךָ וּבְעֵינֵי כל רוֹאֵינוּ, ותִשְׁמַע קוֹל תַּחֲנוּנֵינוּ, כִּי אֵל שׁוֹמֵעַ תּפִלָּה ותַחֲנוּן אָתָּה. כִּי אַתָּה שׁוֹמֵעַ תּפִלַּת כּל פֶּה: בָּרוּךְ אַתָּה ה' שׁוֹמֵעַ תּפִלָּה:

כל טוב!