תפילין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/11/20 20:53 כד בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני יהודי שומר תורה ומצוות ברוך ד' וקם מדי יום לתפילה .

לצעיר הרב, לפני כמה חודשים כשהיה חושב יום אחד קמתי ויצא שלא הנחתי תפילין אני היום מגיע למניין גם בשחרית. לא הנחתי תפילין יום אחד ולא הייתי מודע לחשיבות הענקית של האות והמצווה הזאת ופשוט בלי קשר יצא שלא הנחתי.

אני ממש מצטער וממש עצוב וחושב איך לכפר לתת צדקה להתענות מה לעשות. אני ממש ממש מצטער על כך.

איך אוכל לכפר על כך?

תודה.

תשובה

שלום

אשריך על ההקפדה וההתמדה.

כמו בכל חטא ועבירה, יש כמובן הבדל גדול בין מזיד לבין שוגג.

כמובן, גם על שוגג צריך לחזור בתשובה.

התשובה, כמו בשאר עבירות, זה להתחרט על העבר(וניכר שכבר עשית את זה), לקבל על עצמך לעשות כל מאמץ שזה לא יקרה בעתיד, ולהתוודות לפני ה'.

התיקון הוא להתחזק במצוות תפילין. לא לעסוק בענייני חולין בזמן שהם עליך, ולשמור על המחשבה ועל ניקיון הגוף בזמן שאתה איתם. וכמו כן ללמוד הלכות תפילין.

כמובן שאפשר ורצוי לתת צדקה.

אין צורך להתענות.

אחרי כל זה, אל תישאר חלילה בעצבות או בדיכאון, אלא אדרבה תתחזק ותשמח שאתה זוכה לעבוד את ה'.

כל טוב ובהצלחה רבה