תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/12/09 09:24 כ בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב!

לפני כשבועיים נתתי את התפילין שלי לבדיקה בידי סופר סת"מ ואכן הוא מצא מילים שנמחקו.

הוא גם מצא שהבית תפילין הוא ספרדי ואני ממוצא אשכנזי אז הוא כתב כלף חדש בנוסח ספרדי.

איך שקיבלתי את התפילין בחזרה הנחתי יומיים ונהייתי חולה.

יכול להיות שבגלל שהתפילין בנוסח ספרדי ואני קורא בנוסח אשכנזי זאת הבעיה?

אודה עם תענו על שאלתי במהרה שאוכל לתקן את הטעות

בברכה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הסופר נהג נכון - מפני שהתפילין צריכות להיות אחידות. אם מבנה הבית (האות: 'ש' הרשומה על הבית מבחוץ) הוא לפי מנהג ספרד, צריך שגם הקלף יהיה רשום בהתאם.
בזכות הסופר שתיקן לך את התפילין, אתה מניח כיום תפילין כשרות - ואתה יכול לסמוך על כך ללא כל חשש.
אם בעתיד תחליט להקפיד על מנהג אבות אז תחליף גם את הבית של התפילין וגם את הקלף שבתוכו לפי מנהג אשכנז. אבל זה לא דחוף ולא בעדיפות עליונה.
מחלות, יש לכולנו בחורף. אם אתה מבקש לערוך חשבון נפש כאשר אתה חולה - זו בהחלט תגובה נכונה: על כל צרה שלא תבוא צריך האדם לפשפש במעשיו ולחזור בתשובה. אבל לא התפילין הללו הם הקלקול שלך - אתה צריך לבקש את התיקונים שלך במקומות אחרים.