תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/09/09 18:26 כז באלול התשסט

שאלה

שלום וברכה!

היום כשהלכתי להוציא דבר מה מהמזנון נפלה לי בטעות שקית שבה היו מונחות התפילין,התפילין לא היו בתוך הכיסוי שלהם אלא בשקית רגילה בלבד איני יודעת האם הן כשרות כיוון שאף אחד לא משתמש בהם.

מה הדין במקרה כזה?

בברכת גמר כתיבה וחתימה טובה

שנה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב.
תפילין, כמעט תמיד, נמצאות בקופסא ששומרת עליהם גם אם הם נופלות.
תפתחי את השקית ותראי אם התפילין הללו נמצאות בתוך קופסא. אם כן - אז אין חשש שהם ניזוקו, אם אין לתפילין כל קופסא צריך לבדוק אם הפינות לא נפגמו - את זה יכול לעשות הרב שלכם בקלות.
כאשר תפילין נופלות כשהן בתוך שקית או הקופסא שלהם אז נהוג לתת מעט צדקה וכך עליך לעשות.