תפילין פסולות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/08/02 22:41 טז באלול התשסב

שאלה

בדקנו את התפילין של בעלי והן פסולות!!!

כבר הזמנו חדשות מהדרין...

השאלה היא האם יש איזה שהוא תיקון שהוא יוכל לעשות... התפילין האלה עוד מהבר מצוה שלו...

ולפני שלוש שנים הוא שלח אותן לבדיקה והן היו תקינות... זה אומר שלכל הפחות שלוש שנים(כי אני לא יודעת אם הן באמת היו כשרות...) כביכול הוא לא הניח תפילי... מה ניתן לעשות כדי לתקן את העוול???

כמובן שלקחנו על עצמינו פעם בשנה לפחות לבדוק אותן... וכמו שאמרתי קנינו חדשות מהדרין...

האם זה קשור לכך שאנו נשואים שנה ושבעה חודשים

ולא ממש הולך לנו מכל מיני בחינות(פרנסה, פוריות...)???

אומרים שהתפילין משפיע על האשה... האם זה נכון???

שבוע טוב, ותודה מראש... נשואה!

תשובה

שלום לכם,
שאלנו את הגר"מ אליהו שליט"א והרב ענה ע"פ דברי שו"ת "רב פעלים" להרב בן איש חי וזה לשונו חלק ד' סימן ב': "לגבי שאלה זו, כי מה ששם לפי תומו שחשב שהדין הוא כך, וליבו שלם לשמים, יש לו שכר שלם על מצוותיו. והוא הדין לכל פיסול מצווה שהיה בשגגה וטעות, לא יגרע משכרו כלום. ואפילו היכא שהיה בה נמי עבירה כגון ברכה לבטלה בעניין פיסול תפילין וכיוצא, מכל מקום זה נקרא עבירה לשמה, והגמרא בהוריות אומרת: "גדולה עבירה לשמה ממצוה שלא לשמה. וכתיב תבורך מנשים יעל, מנשים באהל תבורך, מי הן נשים באהל - שרה רבקה רחל ולאה". וגם לפי המסקנה עבירה לשמה היא כמצווה שלא לשמה שיש לה שכר." עכ"ל.
ולכן, במקרה שלכם, יש לבעלך שכר על כל השנים שהניח תפילין וגם ברכותיו לא לבטלה.
ותזכו לשנים רבות נעימות וטובות וה' יצליח דרכיכם וכל מעשה ידיכם.

בברכה,
צבי קוסטינר