תפילין דר''ת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 29/08/02 23:23 כא באלול התשסב

שאלה

האים עלי לעשות את כל המאמצים כדי ליקנות תפילין דר"ת או שעדיף להשקיע את הכסף בקנית סיפרי קודש ובצדקה? וכן האים יש להעדיף תפילין ענקיות (כמנהג חב"ד), תפיליןרגילות או תפילין זעירות (כמנהג המקובלים)לגבי ר"ת?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת נצבים-וילך תשס"ב

שלום רב!

תפילין דר"ת זה מנהג טוב, בייחוד לנוהגים מנהגי קבלה, האר"י הקדוש הפליג בחשיבותם.
לגבי ההוצאה הכספית, אם חסר לך ספרי קדש בסיסיים וחסרון זה גורם לביטול תורה בודאי שיש להעדיף קניית ספרי קדש על תפילין דר"ת, שהרי לימוד תורה הוא מצוה מן התורה בעוד שתפילין דר"ת זה מנהג בעלמא, וכן אם יש נזקק הזקוק בדחיפות לסיוע עדיף לסייע לו. אבל אם מדובר בספרים שמטרתם להרחיב את הספריה או בצדקה שאינה לצורך דחוף ומיידי, אתה יכול להשתמש בכסף לקניית התפילין.
אין עדיפות לסוג התפילין וכל המנהגים אפשריים.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת