תפילות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/11/10 17:45 ח בכסלו התשעא

שאלה

אני עוברת כרגע תהליך גיור

השאלה שלי על איזה תפילות אני יכולה לדלג בתפילת שחרים נוסח ספרד

את כל מי שאני שואללת אומר לי משהו אחר

מה אני יכולה להגיד בבית הדין לגבי תפילה של איזה מה צריכה בתפילה ומה לא .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תשובה זו הייתי משיב גם למי שלא בתהליך גיור!

אם זמנך בידך מדוע שלא תתפללי את כל התפילה?
כל עניין הדילוגים נועד למי שקשה לה להתפלל מקוצר רוח או מקוצר זמן. אבל לכתחילה אין סיבה שלא תתפללי כל מה שאפשר להתפלל בתפילת יחיד.

גם אני מתפלל כל התפילה ביחיד (כאשר נמנע ממני להתפלל בציבור) ואינני מבקש לדלג על שום קטע.

בברכה