תפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/11/15 21:55 כח בחשון התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב !

לפני כחודש הייתי בהרצאה של רב אחד , והוא דיבר איתנו על זיווג הגון לעתיד.

והוא אמר בגלל שאנחנו צעירות (בנות: 16-17) והמחשבות שלנו הן רבות על בנים , וזהו הגיל שבו אנחנו מתאהבות המון.

ולפעמים אנחנו חושבות על איזה שהוא בן מסוים.

עכשיו השאלה שלי היא: זה באמת אפשרי להתפלל על מישהו מסוים שבאמת אני חושבת שמתאים לי מבחינת: אופי , יופי , לב טוב וכמובן יראה שמיים?

האם אני יכולה להתפלל על אותו פלוני ספציפי ולקוות שבעזרת ה' זה יתקיים?

תודה ויום טוב!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא כדאי להנעל על מישהו,

כיוון שזו החלטה של נערה בת 17,

זו החלטה רגשית ולא בוגרת,

אינה דומה החלטה זו להחלטה ורצון של בחורה בגיל 21-22, שכבר בגרה ועצבה את דמותה.

בברכה,

דני ארגמן