תפילה 40 יום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/08/21 18:21 ל באב התשפא

שאלה

שלום, לקחתי על עצמי תפילה 40 יום(אני כבר באמצע) והבנתי שיש סגולה לחודש אלול החל מראש חודש, פרק כז פעמיים 40 יום. האם אדם יכול לקחת על עצמו 2 תפילות שונות ל40 יום? כלומר, להתחיל תפילה נוספת לעוד 40 ימים במקביל? והאם כל תפילה כזו צריכה להיות מכוונת למשהו אחר?

תודה רבה

תשובה

שלום

אדם יכול לקחת על עצמו כמה תפילות שרוצה, וכל המרבה הרי זה משובח (כמובן, תמיד כדאי לומר מראש 'בלי נדר' למקרה שייווצרו קשיים לקיים).

אפשר לכוון למה שרוצים, וגם לאותו דבר בכמה תפילות.

אגב, בהרבה מעדות ישראל אומרים את מזמור כ"ז מראש חודש אלול עד סוף חג הסוכות.

חשוב לדעת, שגם תפילה של 40 יום, היא איננה כספומט, ואין שום הבטחה שהדברים יתקיימו. אנחנו עושים את שלנו בתפילה והקב"ה יעשה את הטוב בעיניו.

כל טוב ובהצלחה