תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/04/13 08:57 ד באייר התשעג

שאלה

שלום רב

אנשים אומרים שתפילה מתבתאת מהנשמה של המתפלל לכל אחד בדרך אחרת .

והשאלה מדוע מחריכים בבתי הספר להתפלל כמו כולם אם כל אחד מקבל את התפילה הבצורה שונה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא בית הספר מכריח, ההלכה מכריחה. גם אני, למרות שאינני מפחד ממורה או מנהל בית ספר.
גם אני מתפלל שלש תפילות ביום, בסידור כמו כולם, אומר אותם מלים יום יום...
החלק האישי של התפילה, התפילה של הנשמה, נמצאת בפנים, בתוך הלב. כל אחד מרגיש, מתכוון ומתחבר לנשמתו בהתאם למה שבליבו.