תפילה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 31/07/02 16:32 כב באב התשסב

שאלה

אני ספרדי ומתפלל במניין אשכנזי . השאלה בתפילת יש לספרדים תוספות כגון במינחה 'למנצח' או בערבית 'שיר המעלות' מתי נכון מבחינתי לומר אותם אחרי הקדיש לפניי עלינו,אחרי עלינו, או אם סיימתי עמידה והחזן עדיין לא (בערבית), והאם בשחרית המניין שאני מתפלל (אשכנזי)לא אומר 'תפילה לדוד' לפני שיר של יום,האם נכון שאני אומר אותו על אף שהציבור לא ,וכך נוצר פער בינינו עד סוף התפילה? ,תודה רבה וישר כח.

תשובה

ישי שלום,

ספרדי שמתפלל במנין אשכנזי,חייב להתפלל לפי הנוסח שלו על הסדר ללא דילוגים.
ולפיכך יאמר במנחה "למנצח",ובערבית "שיר המעלות",וכן בשחרית "תפילה לדוד" לפני שיר של יום,
וכאמור הכל על הסדר.

בברכה,
שמואל זעפרני