תפילה של חולה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 28/07/02 01:45 יט באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני פונה בשם סבא שלי שמאושפז כבר מספר חודשים בבתי חולים ולאחרונה ב"ה חל שיפור במצבו והוא בשלב השיקום. שאלתו היא כיצד הוא צריך לנהוג בעניני תפילה כאשר לא תמיד האחיות מנקות אותו היטב בזמן החלפת החיתול או מחליפות את בגדיו כשהם מתלכלכים ובעצם יש חשש רוב הזמן שהוא לא לגמרי נקי על אף שלא מדובר בלכלוך גדול ומשמעותי.

אודה על תשובתך

תודה ושבוע טוב

יפעת

תשובה

שלום.
אדם שיש עליו או בסמיכות לו צואה או שתן אינו רשאי להתפלל. לכן כדאי לנצל את הזמן הקצר בו סבך נקי לגמרי כדי להתפלל בו.תוכלי לקרוא בספר "נשמת אברהם"חלק "אורח חיים" הרחבת דברים בענין זה.