תפילה מול תמונה בבית כנסת של חבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/10/02 23:23 כד בחשון התשסג

שאלה

בע"ה

ערב טוב

האם מותר להתפלל בבית-כנסת של חב"ד כאשר מעל הארון-קודש יש תמונה של הרבי ואחרי התפילה הם אומרי "יחי אדוננו וכו'..."

האם הם לא הגיעו ממש לע"ז

תשובה

בס"ד

אם יש מעל ארון הקודש תמונה של הרבי – אסור להתפלל שם. כי אסור להתפלל מול שום תמונה.

אני לא ראיתי מעולם תמונה של הרבי מעל ארון קודש אף על פי שהייתי בהרבה מאוד בתי כנסת של חב"ד. אם יש מקום שכזה – זה מקום חריג של אנשים שלא יודעים את ההלכה וצריך ללמדם.

מנסיון אני מציע לך לשלוח אליהם רב של חב"ד שילמדם את ההלכה ולא יקרא להם עובדי ע"ז.

אם הוא יקרא להם כך. הוא יעבור איסור ולא יצליח בזה שום דבר.