תפילה-למה בכל יום?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/09/03 02:37 יח באלול התשסג

שאלה

למה כל יום?

מה המקור לכך?

וגם אשמח לשמוע סברה בעניין

תודה ושנה טובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

המקור ההלכתי לתפילה הוא הפסוק "ולעבדו בכל לבבכם" ופירשו חז"ל 'איזוהי עבודה שבלב - זוהי תפילה'. לפירוט ניתן לעיין ברמב"ם בתחילת הלכות תפילה.

[אנחנו מתפללים בכל יום מאותה הסיבה שאנחנו מגיעים הביתה כל יום.]
אנחנו קשורים לבית שלנו בקשר של חיים. על אחת כמה וכמה שאנחנו קשורים לקב"ה קשר של חיים!

התפילה היא הקשר החי שלנו עם אלוקים. ה' שנותן לנו כל רגע חיים, אוהב אותנו ו'מחכה' לקשר שלנו איתו.

התפילה מזכירה לנו ולעולם שה' לא עזב את העולם, הוא ממשיך להשגיח עליו וכל מה שיש בו הוא על פי רצונו.
בתפילה אנחנו משוחחים עם ה', שופכים לפניו את ליבנו ויודעים שיש מי שמקשיב, שאכפת לו מאיתנו.

בתפילה יש לנו הזדמנות לומר תודה על כל מה שאנחנו מקבלים כל רגע ורגע.

כל הדברים האלה הם לא דברים שעושים פעם ב... אלא הם חלק מהחיים שלנו!

כמו שהאוכל מזין את הגוף, ואנחנו עושים זאת כמה פעמים ביום, כך גם התפילה היא 'מזון' הנשמה, שעורגת תמיד לקירבה לבוראה.

זו אינה 'סברה' אלא מציאות.

ויהי רצון שכולנו נזכה להתפלל מתוך כוונה, מתוך אהבת ה' ויראתו.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19899