תפילה לטרמפ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/04/02 16:19 כח בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

1 שאלתי היא בגמרא בתענית מסופר על כמה מקרים שאפשר ללמוד מהם שלא טוב להתפלל ש ה' יעזור

כמו המקרה עם אשת רבי חנינא שביקשה כסף וקבלה רגל זהב ובסוף החזירה אותה כי ירד לה מהזכויות

וכמו המקרה עם רבי אלעזר שבקש פרנסה וה' אמר לו אם הוא רוצה שיהפוך את סדרי העולם ואז אולי הוא יולד במזל ויהיה לו כסף?

2 בהקשר הקודם האם מותר להתפלל לטרמפ למשל האם זה לא מוריד מהזכויות? תודה רבה

תשובה

בס"ד

אם הטרמפ הוא למצווה - הרי שמיד אחר כך יבואו לו זכויות אחרות.
כמו הענין עם הטרמפ - כך עם תפילה על הגשם ועל הפרנסה ועל כל דבר.

אם הם לטובה - כנ"ל בתשובה שמותר.
ואם הם סתם - כנ"ל בשאלה - שמוריד זכויות.

אחד מהדברים החשובים הם לא לבקש רק על עצמינו באופן פרטי אלא על כלל ישראל על חיילי צהל וכד' או בתוכם.

היו צדיקים שהיו תורמים את כל זכויותיהם לכלל ישראל אבל לא כל אחד יכול לעשות כן. זה מאוד טוב אבל רק מי שיכול לאסוף במהירות זכויות לחיים ואין עליו קטרוגים גדולים או קטנים.