תפילה לזיווג ממוקד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/09/03 07:00 כו באלול התשסג

שאלה

לרב השלום והברכה,

ראיתי במספר שאלות באתר שהרב אומר שלא נכון להתפלל לזיווג מדויק- על מישהו מסוים על באופן כללי, שאלתי היא מדוע? האם באמת תפילה כזו יכולה לשנות את הזיווג? הרי כתוב שהזיווג נקבע 40 יום לפני שהאדם נולד אז מה זה משנה אם האדם מתפלל או לא, מה שצריך לקרות יקרה ממילא, לא? ודבר נוסף: האם כשחז"ל אמרו "שמא יקדמנו אחר" הכוונה היא שיש כאן אדם שמתחתן לא עם זיווגו האמיתי אלא עם אדם שעקב "רחמים" נהיה בן זוגו, האם יכול להיות שזה אותו אדם שמתפלל על זיווג ממוקד?

בברכת תודה רבה, יישר כח וכתיבה וחתימה טובה לרב ולבני ביתו.

תשובה

בס"ד

תפילה על דבר שהוא לא נכון יכולה להזיק למי שזה ראוי לו ויכולה לגרום ששניהם לא יוכלו להתחתן.