תפילה לבנות.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/10 15:00 טו בתמוז התשע

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

רציתי לדעת, האם אני צריכה להתפלל את כל תפילת שחרית שזה כולל[הקטורת ברוך שאמר פסוקי דזמרא ברכות שלפני ק"ש, ק"ש, עמידה, אשרי, הקטורת, ועלינו לשבח] למרות שזה לא תמיד בכוונה ובטח ובטח שלא כל התפילה בכוונה..

או שעדיף שאניאתפלל רק את מה שאני מחוייבת[ ברכות השחר ברכות התורה, שמע,ועמידה] אבל בזה להתכוון באמת!!..

מה צריך לעשות?..

דבר שני,

אני ספרדיה, ולכן אני לא מברכת את כל הברכות שבתפילה [כמו ברוך שאמר,ישתבח, ובקריאת שמע גם..] אז זה אומר שבגלל שאני לא מברכת אין חשיבות לזמן שבו אני אתפלל שחרית?.. כאילו אני יכולה גם בעשר להתפלל ק"ש?..

תודה רבה

ושבוע מבורך:)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אכן עליך להתפלל מה שאת מחוייבת אבל לפי רוב הדעות את מחוייבת יותר ממה שאת חשבת.
להלן רשימת הקטעים שאת חייבת -
ברכת התורה; ברכות השחר; פרשת הקרבנות; פסוקי דזמרא; לפי דעות מסוימות גם קריאת שמע וברכותיה; תפילת שמונה עשרה; אשרי, למנצח ובא לציון; עלינו.

לעניין הזמן. אם את קוראת שמע כדי לקבל עול מלכות שמים ולא מטעם המצווה - אז אפשר לקרוא כל היום.
גם תפילת עמידה לפי הרמב"ם לא תלויה בזמן מסויים.
אבל לפי הרמב"ן (הרבה פוסקים הלכו בדרכו) התפילה לנשים היא על פי תקנת חכמים ואז היא צריכה להיות בזמן.