תפילה ובר מצווה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/01/02 15:43 א בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שי.

שלום

למרות שאני יכול לדבר איתך בישיבה, החלטתי בכל זאת לכתוב לך באינטרנט, שתוכל לענות לי בזמנך החופשי!

1.אם עוד לא גמרתי את תפילת שמונה עשרה, ושליח הציבור כבר התחיל את חזרת הש"ץ והוא הגיע לקדושה, מה אני עושה? ממשיך את התפילה או עוצר, אומר קדושה וממשיך?

2.אני נולדתי בח' ניסן, והשנה ח' ניסן יוצא ביום חמישי, וביום זה אני רוצה לקרוא בכותל, אז השאלה היא אם מותר לי משום שצריכים להיות בני 13 ויום בשביל לקרוא?

תודה

דרור שפינדל

תשובה

ב"ה

דרור היקר והחביב,

בנוגע לשאלתך הראשונה:

אם אתה נמצא באמצע תפילת שמונה עשרה, עליך לשתוק בשעה שהציבור אומרים "קדוש קדוש", וכן "ברוך כבוד", כיון שהם עיקר התפילה. בשאר הזמן, תוכל להמשיך להתפלל. ואם אתה נמצא לאחר שאמרת המברך את עמו ישראל בשלום, תוכל לענות "קדוש קדוש", ו"ברוך כבוד".
לגבי שאלתך השניה, תוכל לעלות לתורה בשבת ובכותל בשני שאחרי כיון שעליך להיות בן 13 ויום אחד.

כל טוב לך,
חביבי ויקירי,

שי